Vloerverwarming of wandverwarming

Vloerverwarming of wandverwarming

Waarom vloer- of wandverwarming

Naast radiatoren zijn vloerverwarming en wandverwarming ook een perfecte warmtegenieter. 

 

  • Het grootste voordeel is dat deze manier van verwarmen zuiniger is.   De bedoeling is dat vloer- en wandverwarming gestookt wordt op een lage temperatuur.  Het is mogelijk om met elke energiebron te verwarmen.  Wij combineren dit dan ook graag met een warmtepomp;
  • Bovendien is het ook enorm aangenaam, stofvrij, onderhoudsvriendelijk en comfortabel.
  • Als je woning voldoende geïsoleerd is dan kan je enkel met vloerverwarming werken waardoor esthetisch je woning veel mooier oogt.   
  • Ook de combinatie met radiatoren is mogelijk.  Dan gebruiken we de snelle opwarming door radiatoren en daarna blijvende warmte van de vloerverwarming. 
  • In de zomer kun je ook op een energiezuinige manier gaan koelen.

Soorten vloerverwarming

Welke soorten vloerverwarming bij jouw situatie passen, hangt af van een aantal factoren. Gaat het bijvoorbeeld om een nieuwbouwwoning of een renovatieproject? Ook kijk je naar het soort ondervloer (bijvoorbeeld hout of zandcement), hoeveel gewicht de ondervloer aankan en de opbouwhoogte. Dat is de ruimte die beschikbaar is om de vloerverwarming te plaatsen.

 Heel eenvoudig uitgelegd heb je volgende systemen:

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw vloerverwarming komt er, zoals de naam al doet vermoeden, een natte laag over je vloerverwarming heen. Zo wordt deze vlak en plaats je er vrijwel elke gewenste afwerkvloer overheen. Natbouw vloerverwarming kun je onderverdelen in twee categorieën:

  • Elektrische:  bij elektrische vloerverwarming verwarm je de vloer door middel van elektriciteit. 
  • Watergedragen:  hierbij  wordt er warm water door vloerverwarmingsbuizen geleid. Deze buizen koppel je door middel van een verdeler aan bijvoorbeeld een cv-ketel of warmtepomp. hierbij heb je opieuw 4 soorten:
  1. Traditioneel vloerverwarming:   Dit type verwarming leg je vaak tijdens de nieuwbouw van een woning aan.  Traditionele vloerverwarming plaats je meestal zo’n vijf tot zeven centimeter diep. Dit betekent dat het langzaam opwarmt en vaak dag en nacht aan moet blijven staan. Bij deze vorm van vloerverwarming zijn bijna alle afwerkvloeren mogelijk.
  2. Noppenplaten, tackersystemen en draadstaalmatten:  Deze soorten vloerverwarming breng je elk iets anders aan, maar je werkt ze allemaal af met bijvoorbeeld een anhydriet of een zandcement dekvloer met ongeveer dezelfde hoogte (vanaf ongeveer 4 cm). Vrijwel elke afwerkvloer is mogelijk en je past ze toe bij zowel nieuwbouw als renovatie/verbouwen.
  3. Infrezen: dit pas je meestal toe bij verbouwingen. Met een speciale machine worden er sleuven in een zandcement/betonnen vloer gefreesd, waar de vloerverwarmingsbuizen in komen te liggen. Bij infrezen moet je wel rekening houden met stof en puin en eventuele koude plekken. Die ontstaan daar waar de vloerverwarmingsbuizen te ver van elkaar vandaan liggen, omdat dit niet anders mogelijk was door de infreesmachine.
  4. Lage opbouw vloerverwarming: Dit is, zoals bij het systeem van WARP Systems, de nieuwe generatie vloerverwarming. Deze combineert een opbouwhoogte van slechts 1,5 centimeter met een licht gewicht. Daardoor is het systeem niet alleen geschikt voor een betonnen ondervloer, maar ook voor (stabiele) houten ondervloeren. Dat past goed bij nieuwbouw- en renovatieprojecten en verbouwingen waar weinig opbouwhoogte beschikbaar is. 

Droogbouw vloerverwarming

Het belangrijkste kenmerk van droogbouw vloerverwarming is dat deze afgewerkt moet worden met een ‘droge’ zwevende afwerkvloer. Er komt dus geen lijm of ander smeersel aan te pas. Droogbouw vloerverwarming kun je, net als natbouw vloerverwarming, onderverdelen in twee categorieën: elektrische en watergedragen vloerverwarming.  Dit werd hierboven al aangehaald

vloerverwarming
01
The easiest way to save money is to waste less energy
vloerverwarming in een verbouwing
vloerverwarming in verbouwing
wandverwarming

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

Servicedienst

Service en onderhoud zijn twee van onze kernbegrippen. Service is voor ons geen loze belofte, maar een engagement naar onze klanten toe.

Dit vertaalt zich in twee techniekers die elke dag de baan opgaan om problemen zo snel mogelijk op te lossen. En daar gaan we ver in, zit je in de kou, dan doen we er alles aan om de dag zelf nog bij je langs te komen.

Van oktober tot april werken onze techniekers ook in het weekend. (enkel voor eigen klanten)

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

Wij wensen gecontacteerd te worden omtrent