Warmtepomp

Warmtepomp

Een gasketel of olieketel is goedkoper dan een warmtepomp, maar met een warmtepomp haal je veel makkelijker de normen van een BEN-woning.

Anders dan een klassieke verwarmingsketel - die volledig werkt op fossiele brandstof (aardgas, stookolie…) -, haalt een warmtepomp haar calorieën uit haar directe omgeving: de aardbodem (via een horizontaal leidingnetwerk of via verticale boringen in de grond), of uit grondwater (door dit op te pompen) ofwel uit de lucht (door die aan te zuigen). Een samengeperste koelvloeistof onttrekt de warmte via een sonde en komt daarna in een condensor terecht waar ze uitzet en de warmte afgeeft. Zo kan je woning en/of sanitair water worden verwarmd. 

Elke tijdperk kent zijn mijlpalen, en momenteel hebben wij een mijlpaal behaald die mee de toekomst zal bepalen. De nieuwe warmtepompen flexoTHERM exclusive van Vaillant bieden intelligente oplossingen voor verwarming en sanitair warm water. Deze producten verbeteren niet alleen de levenskwaliteit van uw woning maar ook de energiebalans van de aarde.  Omdat ze zo stil zijn, ondervindt niemand in de buurt er enige hinder van. Het toppunt van comfort in een modern design.    Hoge COP en moderne Scrollcompressor met 10 jaar garantie

Wij zijn RESCERT-gediplomeerd.  (Certificaat van Bekwaamheid toegekend door het  Vlaams Gewest, erkend door het Waals en Brussels hoofdstedelijk Gewest en conform artikel 14.3 van de Europese richtlijn 2009/EG en haar bijlage IV.

flexotherm Vaillant

Onderhoud warmtepompen

Het is algemeen bekend dat een warmtepomp bijzonder weinig onderhoud vergt, zeker de residentiele toestellen met minder dan 3kg koelmiddel. Dit wil evenwel niet zeggen dat een warmtepomp onderhoudsvrij is, in tegendeel. Het onderhoud dat aan een warmtepomp wordt uitgevoerd is in principe steeds preventief. Door een tijdig onderhoud uit te voeren wordt er immers voor gezorgd dat niet alleen de levensduur van de warmtepomp zo optimaal mogelijk wordt gehouden, hetzelfde geldt ook voor de energiezuinigheid van het systeem.  Onderhoud kan ook gedeeltelijk online als je toestel beschikt over de nodige software en wij de technische gegevens kunnen bekijken.

Wanneer we het hebben over het onderhouden van een warmtepomp hebben we het over controle van bepaalde onderdelen. Buiten de compressor beschikt een warmtepomp immers niet over onderdelen die bewegen, wel over verschillende sensoren en drukopnemers. Wanneer er een inspectie van het systeem plaatsvindt wordt er vooral gekeken naar het feit of het rendement van de warmtepomp nog optimaal is of niet. Op deze manier weet u als eigenaar in ieder geval wat u kunt verwachten van uw warmtepomp.

Bodem-water warmtepompen met verticale of horizontale bodemwarmtewisselaars vergen nagenoeg geen onderhoud. De levensduur van een dergelijke installatie is ook zeer lang.

01

Soorten warmtepompen

Wat te kiezen?

Er zijn vier soorten warmtepompen te onderscheiden: water-water, grond-water, lucht-water en lucht-lucht warmtepompen. De werking van al deze warmtepompen berust op dezelfde natuurkundige principes.  Het is alleen de manier waarop de warmte onttrokken en afgegeven wordt, die per type pomp verschilt.

Welke soort warmtepomp u best gebruikt, is afhankelijk van de behoeftes en budget van de klant.

U kan een warmtepomp gebruiken om uw woning en zwembad te verwarmen of uw wijnkelder of koelcel te koelen.

Wij informeren u vrijblijvend over het juiste toestel.

Kies voor een erkende koeltechnische installateur, als wij,  en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken.

warmtepomp
02

hybride opstelling

Een hybride warmtepomp bestaat uit een combinatie van een warmtepomp met een gasketel.

Een hybride warmtepomp is, op het vlak van duurzaamheid,  een tussenoplossing als uw woning matig maar nog niet voldoende geïsoleerd is. De investeringskost van een hybride warmtepomp ligt tussen de kostprijs van een gasketel en een lucht-water-warmtepomp in.

Verwarm je hybride, dan gebruik je altijd de voordeligste energiebron. Ontdek het nu. Efficiëntie, Comfort & Duurzaamheid

Wij infomeren u over de toepassingen!

 

03
Ik ben niet lui. Ik ben voor zuinig energieverbruik.
Hybride-systeem Vaillant met warmtepomp en mazout condensatieketel
4 op 1 rij! Installatie van de toekomst: Hybride-systeem Vaillant
Geotherm Vaillant
CTC warmtepomp
Flexotherm Vaillant iQ green label
Efficiënt, flexibel en uiterst stille warmtepomp voor alle toepassingen
Flexotherm vaillant met ontkalker
warmtepomp flexotherm
zwembadwarmtepomp
Arotherm Vaillant 85/3
Vaillant Arotherm VWL 85/3 warmtepomp lucht/water die bijhorende boiler 200 L verwarmd

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

Servicedienst

Service en onderhoud zijn twee van onze kernbegrippen. Service is voor ons geen loze belofte, maar een engagement naar onze klanten toe.

Dit vertaalt zich in twee techniekers die elke dag de baan opgaan om problemen zo snel mogelijk op te lossen. En daar gaan we ver in, zit je in de kou, dan doen we er alles aan om de dag zelf nog bij je langs te komen.

Van oktober tot april werken onze techniekers ook in het weekend. (enkel voor eigen klanten)

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

Wij wensen gecontacteerd te worden omtrent