klassieke airco lucht/lucht

klassieke airco lucht/lucht

Als je kiest voor een airconditioningsysteem voor thuis, dan is een vaste airco een erg comfortabele optie. Je kan kiezen voor een ingebouwd systeem of voor een wand- of plafondmodel.

Vanuit esthetisch standpunt is een inbouw airco misschien wat aantrekkelijker, maar er bestaan heel wat design modellen voor airco units die geïnstalleerd worden aan muren of plafonds. Zo vormen ze geen minpunt voor je interieur. Dit type airco is vooral handig als je slechts één ruimte wil kunnen koelen.

 

airco vaillant

Een aangename temperatuur in huis

Airconditioning associëren we meestal met heerlijk frisse ruimtes als het buiten ondraaglijk heet is. Maar het kan ook omgekeerd: een airco kan je huis net lekker warm maken in de winter. Daarnaast kun je er ook lucht mee laten circuleren in je woning. Ben jij klaar voor de aankoop van een airco? 

Split vs. multi-split

Bij een vaste airco maken we het onderscheid tussen:

  • Monosplit-airco:
    een aircosysteem met één binnenunit en één buitenunit, geschikt om één kamer te koelen of verwarmen.
  • Multisplit-airco:
    een split-airco met meerdere binnenunits, om zo meerdere kamers onafhankelijk van elkaar te koelen of te verwarmen. Bij de ClimaVAIR van Vaillant kunnen er tot vier binnenunits aan een buitenunit gekoppeld worden.

Splitunit-airconditioningsystemen bieden een hoog rendement, besparen plaats en zijn ook geschikt voor oudere gebouwen.

Monobloc

Een monobloc is een airco zonder buitenunit. Zo’n toestel is vaak groter, omdat de koelmotor in de binnenunit zit ingebouwd. Een monobloc is meestal ook mobiel, maar niet altijd.

Dergelijke toestellen hebben vooral veel nadelen: ze zijn zwaar, maken veel lawaai, moeten altijd tegen een buitenmuur geïnstalleerd worden en er zijn grote gaten in de muur voor nodig.

 

Heeft u electriciteit over van uw zonnepanelen?  Dan kan een airco een aangename invulling zijn hiervoor.  

01
binnenunit lucht lucht
buitenunit lucht lucht
Need air?
airco

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

Servicedienst

Service en onderhoud zijn twee van onze kernbegrippen. Service is voor ons geen loze belofte, maar een engagement naar onze klanten toe.

Dit vertaalt zich in twee techniekers die elke dag de baan opgaan om problemen zo snel mogelijk op te lossen. En daar gaan we ver in, zit je in de kou, dan doen we er alles aan om de dag zelf nog bij je langs te komen.

Van oktober tot april werken onze techniekers ook in het weekend. (enkel voor eigen klanten)

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

Wij wensen gecontacteerd te worden omtrent