Een totaalrenovatie van je badkamer of een mini-renovatie?

Een badkamerrenovatie: hoewel de moeite loont, komen er vaak heel wat bloed, zweet en tranen bij kijken. Elk soort renovatie vraagt tijd en geld — een complete renovatie voor een badkamer in het ‘medium segment’ (versus een basis of luxebadkamer) duurt ongeveer 10 à 15 werkdagen.

Maar is het ook mogelijk je badkamer op te frissen op korte termijn met minimaal breekwerk en beperkt budget? Yes we can! In dit artikel ontdek je hoe jij je badkamer met een paar simpele ingrepen kan omtoveren tot je favoriete plek in het huis.

Voordelen van een mini-badkamerrenovatie

Hier komt meestal minder breekwerk aan te pas en is er doorgaans veel minder werk dan een gewone badkamerrenovatie. Je bent veel sneller klaar met het renoveren van je badkamer. Je buren zullen bovendien blijer met je zijn: minder breekwerk betekent veel minder buurtlawaai en minder rommel om op te ruimen.

Badkamerrenovatie in één dag?

Afhankelijk van welke elementen je wilt veranderen in je badkamer, kan het zijn dat de renovatie slechts een dag in beslag neemt. Zo kun je bijvoorbeeld alleen je badkamermeubels veranderen. Veel douchesystemen zijn zo ontworpen dat ze exact passen op de plaats van je oude douche of bad. De bestaande leidingen en tegelwerk worden hergebruikt zodat je ze niet hoeft te verwijderen.

Een gloednieuwe look

Een mini-badkamerrenovatie is dus niet hetzelfde als het volledig verbouwen van je badkamer. Bij een mini-badkamerrenovatie gaat het meer om het verbeteren van bepaalde aspecten in je badkamer. Voorbeelden hiervan zijn een nieuw ligbad of inloopdouche, een nieuwe wastafel of het vervangen van je tegelwerk.

Je badkamerrenovatie budgetteren

Iedereen wilt de mooiste onderdelen in hun badkamer. Het is belangrijk dat je veel producten en prijzen vergelijkt alvorens je overgaat tot aankoop zodat je de voordeligste prijzen kan krijgen. Op onze blog over de kost van een badkamerrenovatie vind je meer informatie.

TIPS om je badkamer te renoveren met zo weinig mogelijk breekwerk

Douchewanden

Waterdichte panelen kunnen zo over je oude tegels in de douche geplaatst worden. Dit moet worden afgetoetst met de douchebak. Daarna kan je probleemloos je sanitair plaatsen. De sanitaire installateur moet wel rekening houden met aansluitingen van leidingen.

Nieuwe accessoires voor je badkamer

Kleine accessoires kunnen ook bijdragen tot een nieuwe look. Het veranderen van douchekoppen, douchekranen, de kranen in je badkamer of zelfs de handdoekhouder kan al een groot verschil maken. Ook een nieuwe spiegel met de juiste verlichting ernaast kan een simpele, maar leuke en impactvolle aanpassing zijn.

Nieuwe douche/bad

Tevreden met je badkamer, maar verlang je naar een (nieuw) ligbad of een nieuwe douche? Ook dit is mogelijk zonder breekwerk! Daar moeten we echter wel bij vertellen dat dit niet opgaat in alle gevallen én het niet altijd heel erg voor de hand ligt.

Je kan ook een oud bad dat je niet meer gebruikt laten ombouwen tot inloopdouche. Of als je uw huis leeftijd klaar wil maken dan wordt er soms gevraagd om het bad om te bouwen tot inloopdouche. We breken het bad weg en zorgen voor een douchebak die dit volume bedekt. Hoe we gaan afwerken, hangt volledig af van de keuze van de klant. Er kan een stoeltje of leuning in geplaatst worden. 

Tot slot

Zowel de duurtijd, hoeveelheid werk als het kostenplaatje van een badkamerrenovatie hangen af van heel wat keuzes en factoren. Je kan het zo slopend of makkelijk maken als je zelf wil.

Wie krap bij tijd of budget zit, heeft baat bij het vernieuwen van slechts één of meerdere elementen dan wel de hele badkamer.

 

Twijfel je over bepaalde accessoires of andere zaken? Of op zoek naar hulp hierin, zowel qua producten of toestellen als het opmaken van plannen? Aarzel niet om met ons contact op te nemen. We staan je graag bij met raad en daad, zowel voor je eerste plannen als voor een totaalrenovatie van je badkamer.

Een totaalrenovatie van je badkamer of een mini-renovatie?

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

Servicedienst

Service en onderhoud zijn twee van onze kernbegrippen. Service is voor ons geen loze belofte, maar een engagement naar onze klanten toe.

Dit vertaalt zich in twee techniekers die elke dag de baan opgaan om problemen zo snel mogelijk op te lossen. En daar gaan we ver in, zit je in de kou, dan doen we er alles aan om de dag zelf nog bij je langs te komen.

Van oktober tot april werken onze techniekers ook in het weekend. (enkel voor eigen klanten)

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

Wij wensen gecontacteerd te worden omtrent