Modern, klassiek of toch een landelijke badkamer: hoe kies ik een badkamerstijl?

Een badkamer kiezen die naadloos aansluit bij de huidige stijl van jouw woning? Het is een hele en geen makkelijke klus. Geen nood, wij schieten jou te hulp! In dit artikel zetten we je op weg om de juiste keuze te maken en geven we enkele tips die uitsluitsel kunnen geven of je nu moet gaan voor een moderne, klassieke, landelijke dan wel design badkamer. Lees zeker even verder!

Welke badkamerstijl past bij mijn huidige woning?

Je badkamer is ongetwijfeld één van de meest belangrijke ruimtes in jouw woning. Je spendeert er dagelijks heel wat tijd en het is dé plaats bij uitstek om tot rust te komen. Al impliceert dat laatste natuurlijk voor iedereen iets anders. Elk gezin heeft zijn eigen gewoontes, zijn eigen behoeften. Een badkamer is daarom het perfecte subject voor maatwerk. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van jouw badkamerstijl. We zetten even op een rijtje!

Eerst en vooral is er het functionele aspect. Gaat jouw voorkeur uit naar het praktische of wil je je toch liever kunnen onderdompelen in een oase van hebbedingetjes en fantasierijke elementen? Wil je een onderhoudsvriendelijke inloopdouche, vrijstaand of ingebouwd bad? Verkies je inbouwkraanwerk of opbouwkraanwerk? Het zijn allemaal functionele vragen die in acht genomen moeten worden bij het maken van de optimale keuze. Ook de gezinssituatie speelt hierin natuurlijk een cruciale rol. Hoe groter de kroost, hoe efficiënter de badkameractiviteiten georganiseerd moeten kunnen worden. Een inloopdouche laat dan bijvoorbeeld toe om meerdere personen tegelijk te wassen, meerdere wasbakken zijn dan weer geen overbodige luxe.

Uiteraard heeft een badkamer meer dan alleen een functionele waarde. De juiste sfeerelementen bepalen of jij helemaal tot rust komt in je badkamer. Voor sommigen zullen soberheid en eenvoud de bovenhand moeten nemen, voor anderen mag het net dat tikkeltje meer of zelfs gekker. De afwerking van het kraanwerk, het plaatsen van spots, de ventilatie, het formaat van de vloertegels, noem maar op. Elk element draagt bij tot het creëren van een bepaalde sfeer.

En dan zijn er tot slot nog de budgettaire mogelijkheden. Er zijn immers heel wat factoren die bepalend zijn voor de kostprijs van jouw badkamer. Ga je voor een totaalrenovatie of deelrenovatie? Wens je een badkamer die bulkt van de luxe of mag het toch iets eenvoudiger? Wil je dat tikkeltje design extra of zelfs meubels op maat? Een inloopdouche of toch liever een douchekabine? Elk detail maakt het uiteindelijke prijskaartje dat zal vasthangen aan jouw badkamer.

Uiteraard sta je niet alleen voor deze renovatie. We starten met een goed gesprek, luisteren naar jouw noden, wensen en mogelijkheden, en ondersteunen jou van ontwerp tot realisatie.

Lees meer: Zo kies je een badkamer op maat

 

Moderne badkamers: strak en minimalistisch

Beginnen doen we met de moderne badkamer. Een type badkamer waar je heel wat richtingen mee uit kan. En dat is meteen ook de grote sterkte. Door zijn multi-inzetbaarheid kan de moderne badkamer aansluiting vinden bij vrijwel elke soort woning.

Waar moderne badkamers zich voornamelijk in onderscheiden is het gebruik van materialen en producten. Elementen waarbij de nieuwste technieken en trends niet worden geschuwd. Spiegels met ingebouwde verlichting, waterbesparende kranen, designradiatoren, gekleurde kranen en zwevende opbergkasten zijn maar enkele voorbeelden van toepassingen die helemaal thuishoren in de moderne badkamer.

Ook een eerder strakke en minimalistische uitstraling is een typisch kenmerk. Vermijd dus te felle kleuren of al te drukke prints. Wel kan er met contrast gewerkt worden. Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor een combinatie van zachte tinten en het aanbrengen van een accentwand. Wat betreft materialen kies je het best voor afwerking in Corian, Steellook, vrijstaand bad en inbouwkranen.

 

Klassieke badkamers: tijdloos, tijdloos en nog eens tijdloos

Net zoals een moderne badkamer is de klassieke badkamer een voltreffer die in bijna elke type woning zijn plaats vindt. Dit omwille van zijn tijdloze karakter. Een klassieke badkamer wordt gekenmerkt door een verzameling antieke accenten en iets luxueuzere details. Kan in eerste opzicht prijzig klinken, maar is in principe mogelijk binnen elk budget.

De sfeer van een klassieke badkamer creëren zit ‘m eerder in de details. Denk onder meer aan een badmeubel op pootjes, robuuste kranen en in het oog springende grepen.

Qua kleur en materialen blinkt de klassieke badkamer eerder uit in sereniteit en eenvoud. Frisse en sobere kleuren afgewisseld met subtiele tinten in combinatie met afwerking in houtwerk,  marmer of mozaïek.

 

Landelijke badkamers: rust, sfeer en warmte

In een landelijke badkamer staan rust, sfeer en warmte centraal. Hoe je zo een biotoop gaat creëren hangt nauw samen met de keuze van gebruikte materialen, kleuren en accessoires.

Landelijke badkamers staan bekend om het veelvuldig toepassen van natuurlijke materialen. Denk hierbij onder meer aan houten vloeren, houtlook tegels, het gebruik van lichtgekleurde natuursteen bij wasbakken of nostalgische toevoegingen zoals mozaïek. Dergelijke elementen, die veelal een esthetische ruwheid uitstralen, zorgen voor een rustgevend, rustiek karakter van je badkamer.

Wat betreft kleur is het aangewezen om voor sereniteit te opteren. Vermijd te felle of contrasterende kleuren, maar kies voor aardse, warme tinten. Lichtgekleurde tinten die ook terugkomen in de materialen die in de badkamer worden aangebracht.

Om het rustgevende karakter van je landelijke badkamer helemaal af te werken kunnen uiteraard de juiste accessoires niet ontbreken. Ook hier kies je het best voor elementen die in harmonie zijn met de rest van je badkamerinterieur: toilet-accessoires in dezelfde accenten als je kranen, handdoeken en zeeppompjes in zachte pastelkleuren, toebehoren met houten afwerking, noem maar op.

 

Design badkamers: luxe en kwaliteit

Waar het in een landelijke badkamer draait om rustiek comfort en sereniteit, gaan we bij een design badkamer een geheel andere toer op en wordt er volop gefocust op luxe en kwaliteit, een uniek geheel.

Eigenlijk verklapt de naam alles: in een design badkamer is standaard een overbodige term en staan een strakke en minimalistische uitstraling, luxueuze accessoires en hoogkwalitatieve afwerking centraal. Maatwerk is hier voor de hand liggend.

Qua kleur en materiaal opteer je in een design badkamer het best voor een lichte uitstraling. Denk onder meer aan het gebruik van natuursteen, marmer, rosé tinten, composiet en de combinatie van zachte tonen. Verder kan een design badkamer niet strak genoeg zijn. Kies daarom voor een strak badkamermeubel, vermijd te drukke prints en zorg voor extra luxe met een zalige regendouche.

Tot slot nog iets over de accessoires. Nuja accessoires, eerder technische hoogstandjes en eyecatchers, je kan het zo gek niet bedenken. Van greeploze lades over push-to-open systemen tot een ingebouwde muziekinstallatie. De mogelijkheden zijn eindeloos om je design badkamer dat extra vuur te geven.

 

Geïnspireerd door dit artikel? Benieuwd hoe we je kunnen helpen bij de realisatie van jouw droombadkamer? Aarzel niet om ons te contacteren en vraag gerust naar een vrijblijvende offerte!

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

Servicedienst

Service en onderhoud zijn twee van onze kernbegrippen. Service is voor ons geen loze belofte, maar een engagement naar onze klanten toe.

Dit vertaalt zich in twee techniekers die elke dag de baan opgaan om problemen zo snel mogelijk op te lossen. En daar gaan we ver in, zit je in de kou, dan doen we er alles aan om de dag zelf nog bij je langs te komen.

Van oktober tot april werken onze techniekers ook in het weekend. (enkel voor eigen klanten)

Vraag hier uw vrijblijvende offerte

Wij wensen gecontacteerd te worden omtrent